Bij de zoektocht naar de Carmelia's en Winklaar was 'combat trackers' van de Marine betrokken | foto: Koninklijke Marine

Bij de zoektocht naar de Carmelia’s en Winklaar waren ‘combat trackers’ van de Marine betrokken | foto: Koninklijke Marine

WILLEMSTAD – Politiewoordvoerder Reginald Huggins meldt dat de 23-jarige Eni Carmelia, die donderdag ontsnapte uit de SDKK-gevangenis, vandaag is gepakt. Ook zijn 16-jarige broer Sheldon, die eind april uit de Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC, voorheen GOG) vluchtte, is aangehouden.

 

De jongens werden door de lokale politie bij Willibrordus in de kraag gevat. De broers hebben zich niet verzet tegen de aanhouding. Ze worden momenteel verhoord, omdat vluchten strafbaar is voor gedetineerden.

De 23-jarige Eni Carmelia is vorig jaar tot negen jaar cel veroordeeld. Samen met twee broers heeft hij twee vrouwen op gruwelijke wijze verkracht. De rechter, die de broers in november vorig jaar veroordeelde, sprak van ‘weerzinwekkende misdaden’ die de slachtoffers ‘een trauma voor het leven’ hebben bezorgd. De 16-jarige Sheldon Carmelia zat in de JJIC vast, maar onduidelijk is of hij daar naar terug wordt gestuurd.

Sinds donderdag was een klopjacht aan de gang om Carmelia en de 26-jarige Liomar Winklaar te vinden. Het duo overmeesterde donderdag twee gevangenisbewaarders en sloeg op de vlucht. Een eerdere inval in het huis van een oma van één van de twee leverde niets op, maar vandaag kon de twee Carmelia broers gepakt worden. Van Winklaar is nog geen spoor. Hij zat vast voor de moord gepleegd op een echtpaar in 2005.

Door Anneke Polak