Franklin Rincon-Galvan

Franklin Rincon-Galvan

Yonathan Arcangel Sandia Pinto

Yonathan Arcangel Sandia Pinto

ORANJESTAD — Twee zware criminelen zijn in de nacht van zondag op maandag ontsnapt uit de strafafdeling van het Korrektie Instituut Aruba (KIA).

 
Het gaat om de voor beroving en drugshandel veroordeelde Yonathan Arcangel Sandia Pinto (32) en de 28-jarige Franklin Rincon-Galvan, die een straf uitzit voor moord en drugshandel. Beide mannen zijn afkomstig uit Venezuela en worden door de politie beschouwd als vuurwapengevaarlijk.

 
De autoriteiten gaan ervan uit dat beide mannen inmiddels vuurwapens in hun bezit kunnen hebben. Alle eenheden zijn in staat van paraatheid gesteld. Volgens politiewoordvoerder Lito Laclé zouden de twee mannen tussen twee uur ‘s nachts en half zes ‘s ochtends uit de gevangenis zijn ontsnapt.

 
Afvoer
Pas in de ochtend werd opgemerkt dat zij niet meer aanwezig waren. De politiewoordvoerder geeft aan dat de twee nog altijd spoorloos zijn. Laclé wil in het kader van het onderzoek niet vertellen hoe het tweetal uit de in deplorabele staat verkerende gevangenis aan zee heeft weten te ontsnappen, maar lokale media doen melding van een ontsnapping via de afvoer onder de wc-pot van een cel.

 
Afgelopen donderdag ontsnapten er twee gevangenen uit het Sentro di Detekshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) op Curaçao. De 26-jarige Liomar Winklaar en de 23-jarige Eni Carmelia zijn nog steeds spoorloos.

 
Door Ariën Rasmijn