Zoekactie Defensie - foto Bòi Antoin

Zoekactie Defensie – foto Bòi Antoin

KRALENDIJK – Defensiepersoneel heeft zaterdag diverse voorwerpen gevonden na zoekacties op de weg naar Rincon in verband met de dubbele moord die in de nacht van 23 op 24 januari werd gepleegd.

 
Defensie assisteert het team grootschalig onderzoek (TGO) ‘Country Garden’. Dit is het onderzoek naar de dubbele moord van twee mannen, waarbij een lijk is gevonden in een afgebrande auto op weg naar Rincon en het andere lichaam in een dam in Kralendijk.

 
Defensiepersoneel van het 17e Pantserinfanterie Bataljon GFPI en het 2e Pantsergenie Peloton assisteerde tijdens terreinzoekingen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) en het Korpspolitie Caribisch Nederland (KPCN) hebben teams van militairen met terreinkennis en ervaring gezocht naar verschillende opslaglocaties. Zo is er gezocht in bermen langs de weg. De gevonden gebruiksvoorwerpen worden de komende tijd uitgebreid onderzocht.

 
Verdachte
Afgelopen vrijdag heeft het OM de verdachte M.W.A.G. (19) vrijgelaten. Hij is op 7 mei aangehouden samen met zijn broer M.J.A.G. (23) op verdenking van betrokkenheid bij de moorden. De laatste verdachte is in bewaring gesteld. Het onderzoek naar de betrokkenheid van beide verdachten wordt voortgezet. Er zitten in totaal zes verdachten vast in deze zaak.

 
Door Belkis Osepa