Peter van de Mosselaar - foto: Belkis Osepa

Peter van de Mosselaar – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK- Bonaire, Saba en Sint Eustatius stemmen op 22 mei voor het eerst rechtstreeks in de verkiezingen voor het Europees Parlement. De stempassen vallen deze dagen in de bus.

 
Peter van de Mosselaar, kandidaat voor de nieuwe lijst ‘ikkiesvooreerlijk.eu’, vindt dat Europa als grote eenheid de eilanden veel meer te bieden heeft. Van de Mosselaar en de Arubaanse Rudy Lampe zijn de Caribische kandidaten. Voor de inwoners van de BES-eilanden zijn de Europese Verkiezingen nieuw.

Belkis Osepa in gesprek met Peter van de Mosselaar

Naast de lijst ‘ikkiesvooreerlijk.eu’ is ook de VVD Afdeling Bonaire gestart met campagne voeren op Bonaire. Ook de Nederlandse VVD-kandidaat Hans van Baalen vertegenwoordigd Caribisch Nederland in de verkiezingen.

 
Mosselaar weet dat het onmogelijk is een zetel te bemachtigen in het Europees parlement. “Zelfs als ze allemaal gaan stemmen, hoef je geen groot rekenwonder te zijn om uit te rekenen dat een zetel bemachtigen niet mogelijk is. Dus die nuance moet er zijn. Maar toch heeft Europa de eilanden wat te bieden.”

 
Aandacht
Volgens Van de Mosselaar hebben de eilanden niet alleen aandacht nodig van Nederland. “De Caribische kandidaten geven de eilanden de mogelijkheid dichter bij Europa te komen. Extra aandacht binnen Europa kan op lange termijn leiden tot meer welvaart.”

 
Door Belkis Osepa