Milieuactivist Rueben Thompson - foto: Hilbert Haar

Milieuactivist Rueben Thompson – foto: Hilbert Haar

PHILIPSBURG – Milieuactivist Rueben Thompson heeft de langverwachte stap naar de politieke arena gemaakt met de oprichting van Citizens for Positive Change (Burgers voor Positieve Verandering).

 
Met de slogan “niets verandert als er niets verandert” gaat de partij meedoen aan de verkiezingen op 29 augustus.

 
Met Thompson aan het roer is CPC de eerste groene partij in de St. Maartense politiek. Thompson, projectcoördinator voor de milieuorganisatie Epic en vicevoorzitter van de milieuvereniging St. Maarten Pride, zegt dat zijn partij bestaat uit gewone burgers met een gezamenlijke visie.

 
“De CPC bestaat niet uit politici en dat beschouwen we als een voordeel. We hebben verandering nodig in het politieke landschap om een duurzame toekomst te creëren waar alle burgers baat bij hebben.”

 
Speerpunten
CPC’s politieke manifest bestrijkt negen speerpunten: armoede, gezondheidszorg, onderwijs, afval management, vervuiling, natuurbehoud, toerisme, belastingwetgeving, overheidsuitgaven en diversificatie.

 
De partij is voorstander van een beperkte overheid met minimale regelgeving. Thompson pleit voor vervanging van de omzetbelasting door een belasting toegevoegde waarde en voor het belasten van consumptie in plaats van arbeid en winst.

 
CPC is de tweede partij die volgens de regels is geregistreerd bij de Kiesraad – een vereiste om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen.

 
Door Hilbert Haar