gay pride 2

WILLEMSTAD – De plannen zijn er nog steeds, maar voorlopig op een laag pitje. Een kleurrijke Gay Parade door de straten of wateren van Curaçao is volgens Mario Kleinmoedig van Fundashon Orguyo Kòrsou (FOKO) nog niet aan de orde. “We bouwen de Pride op waardoor de bevolking de kans krijgt eraan te wennen.”


De Curaçao Gay Pride vond deze week plaats. Gisteren stond de Sea Pride op het programma gevolgd door de D’Masquerade Street Parade. Dit laatste waren slechts de bootgangers vergezeld door een drag queen die vanaf Punda na de afterparty in Riffort liepen.

Een reportage door Elisa Koek

Ondanks dat de parade ontbrak, waren de feestgangers positief. “Doordat het kleinschalig is, kan je mensen beter leren kennen”, vertelt een New Yorker. Een man uit Trinidad is blij dat zoiets georganiseerd wordt in de Caribbean. “Het begin is er en dat is positief. De eerste stap naar acceptatie is gezet.”

Een drag queen vergezelde de feestgangers naar het Riffort

Een drag queen vergezelde de feestgangers naar het Riffort – foto: Elisa Koek


Kleinmoedig hoopt Sea Pride volgend jaar al uit te breiden. “Uiteindelijk moeten er drie, vier boten varen. De stap hierna is om ook een grotere parade te organiseren vanaf de standplaats van de boten. Wie weet over een paar jaar.”