20140501_184725

RONDE KLIP – Dragracen op Curaçao is meer dan auto’s en snelheid. Families komen bijeen, kinderen spelen en een enkeling danst mee op de bachata die soms even door de ronkende motoren heen te horen is. “Het is een soort subcultuur”, vertelt Vianney Muzo die met zijn hele familie aanwezig is.


Muzo is niet de enige die een grote stand heeft gehuurd voor vrienden en familie. De meeste racers hebben gezelschap en krijgen hulp van iedereen met de laatste voorbereidingen. Zelfs internationale racers hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om hun familie mee te brengen.

Een reportage door Elisa Koek

File
De eerste dag van het Drag Festival begon een grote autoshow op het Brionplein en woensdag werden de auto’s nog een laatste keer getest. Gisteravond begon het echte racen pas en dit was te merken. Honderden auto’s en motoren vormden een file voor het festivalterrein bij de dragstrip.

Divinia Arends is overgekomen uit Aruba om mee te racen - foto: Elisa Koek

Divinia Arends is overgekomen uit Aruba om mee te racen – foto: Elisa Koek


Ook vrouwen racen
Wie denkt dat racen een mannending is, zit verkeerd. De 22-jarige Divinia Arends uit Aruba zit sinds haar dertiende achter het stuur. Toen zij haar rijbewijs haalde op haar achttiende, begon zij echt te racen. “Veel mensen zijn wel verbaasd om een meisje te zien racen, maar ik vind het leuk. Of ik ga winnen dit weekend, moet ik afwachten. Ik hoop het in ieder geval wel.”


Op het terrein zelf zijn veel racers de komende dagen nog druk bezig met sleutelen aan hun auto’s en de laatste voorbereidingen treffen. Vanavond is de laatste kwalificatieronde waarna morgen de finales zijn.


Door Elisa Koek