Ramoncito Booi en Burney El Hage - foto: Belkis Osepa

Ramoncito Booi en Burney El Hage – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Het Openbaar Ministerie (OM) op Bonaire heeft hoger beroep aangetekend in de Zambezi-zaak. Binnen drie weken beslist het OM of het hoger beroep definitief wordt voortgezet.

 
Ramonsito Booi en het echtpaar Burney el Hage en Ginia el Hage-Cicilia, die half april zijn vrijgesproken van fraude, valsheid in geschrifte en witwassen, moeten hoogstwaarschijnlijk weer voor de rechter verschijnen.

 
Corruptie
Er loopt al een cassatie in de Zambezi-zaak, omdat het OM vindt dat Booi en Burney el Hage vervolgd moeten worden voor corruptie. Begin april is de cassatie aangetekend tegen de uitspraken van het Hof. Er is nog geen datum bekend waarop de zaak wordt voorgelegd aan de Hoge Raad in Den Haag.

 
Het OM heeft na de uitspraak van de rechtbank twee weken de tijd gekregen om hoger beroep aan te tekenen. Na de vrijspraak gaven zowel Booi als het echtpaar El Hage aan erop voorbereid te zijn dat het OM in hoger beroep kan gaan. Burney el Hage zei: “Na vijf jaar heb ik een stukje verdediging daartegen opgebouwd, daar reken ik op om verder te kunnen gaan.”

 
Het OM bekijkt de mogelijkheid om de cassatie over de ambtelijke corruptie en het hoger beroep gezamenlijk of parallel te laten behandelen.

 
Door Belkis Osepa