mr. Rob Blaauw met zijn onderscheiding - Foto: Dick Drayer

Rob Blaauw met zijn onderscheiding – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Dit jaar zijn ter gelegenheid van Koningsdag in totaal 3.155 Koninklijke onderscheidingen verleend. Op Curaçao werd taalwetenschapper Narain benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vijftien anderen werden benoemd tot Ridder en tien tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Onder de ridders was ook Rob Blaauw.

Hij is de initiatiefnemer van de Ride4theRoses, de jaarlijkse triathlon die geld bijeenbrengt voor het Prinses Wilhelmina Fonds in het kader van de kankerbestrijding. Blaauw maakte dinsdag nietsvermoedend een brief van het Kabinet van de Gouverneur open, waarin stond dat hij een lintje opgespeld zou krijgen. “Ik was er eigenlijk heel emotioneel over”, zegt Blaauw.

Dick Drayer zocht Blaauw thuis op

In de Orde van de Nederlandse Leeuw zijn vijftien personen gedecoreerd en in de Orde van Oranje-Nassau 3.140 personen. In het Caribisch deel van het Koninkrijk, op Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba hebben 52 personen een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
Op Aruba hebben zestien mensen een onderscheiding ontvangen, waaronder prof. dr. G.W. Rutgers, buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Curaçao. Hij woont op Aruba en kreeg de hoogste onderscheiding, die van Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Op Bonaire ontvingen vier mensen een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau en op Sint Maarten zes.

Een volledige lijst van alle onderscheidingen 2014 kunt u hier downloaden

De Gouverneur van Curaçao, mw. L.A. George-Wout met de 23 decorandi

De Gouverneur van Curaçao, mw. L.A. George-Wout met de 23 decorandi