Foto: Belkis Osepa

Foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Een heel klein groepje Bonairiaanse kinderen deed mee aan de Koningsspelen in het stadion in Kralendijk. Door de schoolvakantie en vermoedelijk gebrek aan transport hebben ouders en kinderen het evenement verstek laten gaan.

 
Hoewel de organisatie van de Koningsspelen al verwacht had dat minder kinderen de Koninkrijksportdag zouden bezoeken, is het aantal aanwezige kinderen toch tegengevallen. Dat zegt Dennis Martinus, coördinator van de spelen op Bonaire. Rond tien uur waren ongeveer 93 kinderen aanwezig in het stadion, terwijl de organisatie gerekend had op 1500 kinderen.

Belkis Osepa in gesprek met Dennis Martinus

“Vorig jaar kwamen de kinderen met het schooltransport samen met de leerkrachten naar de Koningsspelen”, zegt Martinus. “Nu moeten ze met de ouders komen en misschien hebben zij geen transport.”

 
Er zijn voornemens de organisatie anders te laten lopen volgend jaar, zodat meer kinderen participeren. “De paspoorten met informatie over heel veel leuke spelletjes worden via de scholen uitgedeeld. Hopelijk dat volgend jaar de kinderen wel deelnemen.”

 
Ontbijt
Een voordeel van de magere opkomst is dat de hoeveelheid ontbijt die is overgebleven, verdeeld wordt onder minderbedeelde families. “Zij kunnen het ontbijt goed kunnen gebruiken”, aldus Martinus.

 
Door Belkis Osepa