Zaklopen op Saba - foto: Hazel Durand

Zaklopen op Saba – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Kinderen op Saba hebben dit jaar voor het eerst kunnen genieten van de Koningsspelen. “De Koningsspelen waren een groot succes dankzij de assistentie van vrijwilligers en ouders”, zegt Stacey Simmons van Child Focus, een van de organisatoren van de sportieve dag.

 
Door alle hulp dit jaar worden de Koningsspelen volgend jaar weer georganiseerd. “De ontbijtdozen en feestpakketten zijn zelfs door een lokale visser naar Saba gebracht”, zegt Simmons.

 
Traditionele spelletjes
De kinderen konden al hun energie kwijt bij de tien spelletjes die op het Johan Cruyff sportveld waren te vinden. De meeste activiteiten zijn traditionele Nederlandse spelletjes die ook in Nederland op Koningsdag worden gespeeld. “De kinderen van Saba hadden vandaag de kans om de Koningsspelen te ervaren net zoals Nederlandse kinderen dat doen”, zegt Simmons.

Koningsdag2 (640x480)

 
Water
Terwijl de naschoolse opvang Child Focus de Nederlandse ontbijtpakketten uitdeelde, zorgde de stichting Saba Fit voor genoeg flesjes water. Saba Fit heeft samen met Child Focus de dag georganiseerd, en promootte gelijk hun campagne ‘Jeugd op Gezond Gewicht’.

 
Gezaghebber Jonathan Johnson deed ook mee met de sportieve activiteiten en socialiseerde met de kinderen. De scholieren hebben eigenlijk deze een week schoolvakantie, maar deden graag mee met de Koningsspelen.

 
Door Hazel Durand