ORANJESTAD — Twee personen zijn gisteren aangehouden in verband met bedreigingen en opruiing op de social media website Facebook tegen premier Mike Eman en minister van Financiën Juan David Yrausquin. Dat bevestigt hoofdofficier van Justitie Peter Blanken. De twee zijn inmiddels weer op vrije voeten.

 
Blanken geeft aan van de Arubaanse Veiligheidsdienst de melding te hebben gekregen over twee posts op het sociale netwerk, waarin opruiing en bedreigende teksten tegen de ministers stonden. Minister Yrausquin ontkende vandaag, via Facebook, aangifte te hebben gedaan bij het OM.

 
Blanken bevestigt dat de twee personen inmiddels weer zijn heengestuurd. “Wij vonden hun voorlopige hechtenis niet meer nodig in het kader van het onderzoek.” Of er daadwerkelijk strafzaken tegen het tweetal worden opgevoerd hangt af van het onderzoek, aldus de hoofdofficier die tevens verklaart dat het waarschijnlijk om twee aparte gevallen gaat, al waren beide posts op Facebook en vonden ze tegelijkertijd plaats.

 
Bezuinigingen
Lokale media spreken van twee mannen die via Facebook bedreigingen uitten naar de twee bewindslieden naar aanleiding van stevige bezuinigingen die momenteel door de regering worden doorgevoerd.

 
Door Ariën Rasmijn