De lichte aardbeving vond nabij Anguilla plaats -foto: earthquake-report.com

De lichte aardbeving vond nabij Anguilla plaats – foto: earthquake-report.com

ORANJESTAD – Een lichte aardbeving was vanmiddag rond half vier te voelen op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Enkele seconden trilde de grond, doordat nabij Anguilla een aardbeving plaatsvond van 5.0 op de Schaal van Richter.

“Ik had een paar seconden nodig om te realiseren wat er aan de hand was, maar toen mijn kinderen me vroegen of ik ook het huis voelde bewegen, wist ik genoeg. Het was beangstigend”, vertelt Maegan Hassell van Saba.

 
De beving vond 53 kilometer onder zeeniveau plaats, 53 kilometer ten noordoosten van Anguilla, 56 kilometer vanaf Sint Maarten en 73 kilometer vanaf Saba en Sint Eustatius. Dat laat Tariq Abraham, de dienstdoende meteoroloog van de Meteorologische Dienst op Curaçao weten.

 
Trilling
Op Sint Eustatius was Pierre Pandt op televisie basketbal aan het kijken, toen de bank waarop hij lag ineens begon te bewegen. “Ik riep mijn dochter die in haar slaapkamer was. Toen kwam er een tweede trilling, maar nog voor we naar buiten konden gaan was het alweer afgelopen.”

 
Schrik
Ook op Sint Maarten werd de beving door verschillende mensen gevoeld. Zo voelde Inez Fernandez haar huis schudden, en Claudienne Peterson schrok zich rot toen om half vier het huis trilde. “Ik voel nog steeds mijn hart in mijn keel. Ik ben nog nooit zo snel de trap afgerend.”

 
Abraham zegt vooralsnog geen tsunamiwaarschuwing ontvangen te hebben. Ook zijn er bij hem geen meldingen over schade binnengekomen.

 
Door Anneke Polak m.m.v. de correspondenten op Saba en St. Maarten