Frank Martinus Arion met documentariemaakster Cindy Kerseborn - Foto: Dick Drayer

Frank Martinus Arion met documentariemaakster Cindy Kerseborn – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Curaçao beleefde donderdag de première van de film ‘Frank Martinus Arion, Yu di Kòrsou’. Dat gebeurde op de derde editie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam in Willemstad.

 
De 77-jarige schrijver was zelf aanwezig bij de première, samen met zijn vrouw Trudy Martinus-Guda en de maker van de film, Cindy Kerseborn. De film is een eerbetoon aan een van de grootste schrijver van Curaçao: Frank Martinus Arion.

Dick Drayer was bij de Curaçaose premiere en maakte de volgende reportage

Cindy Kerseborn is in 1956 in Suriname geboren en werkt sinds 1986 als researcher, redacteur, productieleider en interviewer aan vele documentaires. Ze werkte onder andere bij de RVU, NPS en IKON, en bij producenten als Pieter van Huystee. Ze maakte een aantal korte documentaires en werkt nu aan een hommage/drieluik over schrijvers uit Suriname en het Caribisch gebied, waaronder Edgar Cairo en nu dus Frank Martinus Arion.

 
Door Dick Drayer