Maureen Niles (l) met Sofia Saveedra Bruno bij de nieuwe chillplek in Nieuw Nederland - foto: Dick Drayer

Maureen Niles (l) met Sofia Saveedra Bruno bij de nieuwe chillplek in Nieuw Nederland – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Wie Nieuw Nederland bij de Pennstraat binnenrijdt kan het niet ontgaan: een groot bouwwerk in de vorm van een ‘doble N’ markeert de toegang tot de wijk. Het kolossale logo, vervaardigd uit hout en in 3D-kleuren geschilderd is het visitekaartje van de technische studenten van de University of Curaçao.

Dick Drayer bezocht de opening van de nieuwe chillplek voor de buurt en maakte de volgende reportage

In samenwerking met tien studenten van de universiteit van Medellin in Colombia en buurtbewoners van Nieuw Nederland hebben de voormalige UNA-studenten de afgelopen week de wijk weer zichtbaar gemaakt. Op verschillende plaatsen in de wijk worden bezoekers welkom geheten en bewoners uitgenodigd om te genieten van de zee.

Chillplek
Het project dat onder leiding staat van Sofia Saavedra Bruno richt zich op de publieke ruimten van de wijk. Samen met bewoners en het buurtcomité onder leiding van Maureen Niles wordt niet alleen een ‘chillplek’ aan zee gebouwd, maar ook bewegwijzering gemaakt om bezoekers naar het strand te trekken en contact te maken met de bewoners.
De snelheid waarmee de publieke ruimte van nieuw Nederland is aangepakt is voor Saavedra Bruno het bewijs dat de University of Curaçao een bijdrage kan leveren aan wijkontwikkeling. “Wij kunnen dat niet alleen snel, maar ook nog eens vanuit een multidisciplinaire aanpak; dus niet alleen bouwen, maar ook sociaal innoveren”, aldus Saavedra Bruno.
Door Dick Drayer