Eveline Henriquez-Dijkhoffz volgt Emil Lee op bij de SHTA. Foto Today / Leo Brown

Eveline Henriquez-Dijkhoffz volgt Emil Lee op bij de SHTA. Foto Today / Leo Brown

PHILIPSBURG – Emil Lee is donderdagavond met onmiddellijke ingang opgestapt als president van de SHTA, de St. Maarten Hospitality and Trade Association. Hij wordt opgevolgd door Eveline Henriquez-Dijkhoffz.

 
Lee maakte zijn aftreden bekend tijdens een ledenbijeenkomst. De reden voor zijn vertrek is dat hij door verschillende politieke partijen is benaderd om deel te nemen aan de parlementsverkiezingen op 5 september.

 
Lee heeft nog geen beslissing genomen en ook niet aangegeven voor welke partij hij kandidaat zal zijn. Hij omzeilde het antwoord op vragen in die richting.

 
“De besprekingen zijn van dien aard en ze zijn zo serieus dat het voor mij steeds moeilijker wordt om mijn apolitieke status te behouden,” zei Lee, in het dagelijks leven manager van het luxe boutiquehotel Princess Heights.

 
Apolitiek karakter
“Het apolitieke karakter is altijd een belangrijke component geweest in het vermogen van de SHTA om met de regering samen te werken, ongeacht wie er aan de macht is,” zei Lee. “Ik vind dat het hypocriet zou zijn om te spreken over integriteit en transparantie terwijl mijn acties een andere werkelijkheid zouden laten zien. De SHTA gebruiken als platform voor de lancering van een politieke agenda zou hypocriet zijn en destructief voor de organisatie”, zei Lee.

 
Dertien jaar
Lee is op de kop af dertien jaar president van de SHTA geweest. Vorig jaar werd hij gekozen tot president van de Caribische Hotel en Toerisme Associatie (CHTA). Hij is ook betrokken bij het St. Maartense aannemersbedrijf Atlas Construction Company. Lee heeft niet aangegeven of hij deze functies behoudt.

 
Door Hilbert Haar