Stuart Johnson in UP colors - foto Today / Jason Lista

Stuart Johnson in UP colors – foto Today / Jason Lista

PHILIPSBURG – Stuart Johnson, de vorige week afgetreden vice-voorzitter van de Democratic Party, is het afgelopen weekeinde gekozen tot bestuurslid van de United People’s party. Deze partij werd in 2010 opgericht door de voormalige nummer twee van de Democratic Party, Theo Heyliger.

 
De 29-jarige Johnson is sinds zijn veertiende actief geweest binnen de DP, maar hij zoekt nu zijn heil bij de UP. De twee partijen vormen de huidige coalitie in het derde Wescot-Williams kabinet. Johnson hield een toespraak tijdens het UP-congres, maar hij refereerde niet aan zijn redenen om de DP te verlaten na vijftien jaar.

 
Vorige week verklaarde Johnson nog dat hij geen kandidaat zal zijn bij de komende verkiezingen voor welke partij dan ook. Zijn toetreden tot het UP-bestuur, waarin het huidige parlementslid Sylvia Meyers-Olivacce tot voorzitter werd gekozen, duidt erop dat Johnson inderdaad geen gooi gaat doen naar een zetel in het nieuwe parlement.

 
Altijd welkom
DP-voorzitter Michael Ferrier zei vorige week in bedekte termen dat Johnson ‘naar die andere mensen’ zou gaan, maar dat hij altijd welkom blijft bij de rode partij.

 
Door Hilbert Haar