Bonaire is voorloper in de organistie van de grootste actie in de Cariben - foto: Belkis Osepa

Bonaire is voorloper van de ‘Doet’ actie in de Cariben – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Kokkin Rugia Molina hoopt binnen een paar maanden verse groente te kunnen krijgen, verbouwd in de groene kas van de Stichting voor Gehandicaptenzorg FKPD in Rincon.

 
Werknemers van het Water- en Elektriciteitsbedrijf WEB staken de handen uit de mouwen om de kas te vernieuwen en een professioneel irrigatiesysteem aan te leggen tijdens de grote vrijwilligersactie Bon Doet. Bonaire is voorloper in de organisatie van de grootste actie in de Cariben waarbij sociaal-maatschappelijke organisaties hulp krijgen van vrijwilligers.

Een reportage van Belkis Osepa

Voor de vierde keer organiseert het NGO Platform Bonaire samen met het Oranje Fonds Bon Doet. Het thema van dit jaar is de sociale verantwoordelijkheid van bedrijven. Vrijwilligers van 54 bedrijven doen op 21 en 22 maart mee.

 
Fornuis
Molina werkt al twaalf jaar bij de FKPD en staat al zes jaar elke dag achter het fornuis. Ze hoopt dat de eigen kas over een aantal maanden de dagelijkse groente produceert die ze nodig heeft. “Ik hoop op selderij, paprika, uien en ook spinazie, warmoes en tayerblad.”

 
Dat de cliënten van het dagverblijf zich ook gaan bezighouden met het verbouwen van groente en fruit is positief, zegt Molina. “Af en toe vervelen ze zich. Zij gaan nu verbouwen en ik hoef straks geen groente meer te kopen.”

 
Stoffig kantoor
De vrijwilligers van het WEB werken met veel enthousiasme aan de bouw van het irrigatiesysteem in de kas en juichen het vrijwilligerswerk toe. “Het is leuk om dichter bij de mensen te zijn. Een hele dag op een stoffig kantoor is niet alles. Zo doen we goed voor het eigen eiland”, zegt een werknemers van het WEB.

 
Door Belkis Osepa