Premier Rutte bezoekt het havengebied van Willemstad - foto: Dick Drayer

Premier Rutte bezoekt het havengebied van Willemstad – foto: Dick Drayer

HILVERSUM – Premier Mark Rutte nam het maandag in tv-programma Pauw en Witteman op voor de Antillianen en Marokkanen die het goed doen in Nederland. 

Rutte zei: “Er zijn heel veel Antillianen en Marokkanen waar we de rode loper graag voor uitrollen, waar ik ontzettend blij mee ben omdat ze een ongelofelijk positieve bijdrage aan het land leveren.”

De premier vervolgde met: “Maar er zijn in de groep Antillianen en Marokkanen ook mensen bij die oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitsstatistieken, in de schooluitvalstatistieken. Die hoeven niet weg, maar die problemen moet je aanpakken.”

Rutte vindt het niet goed om een hele groep over één kam te scheren.  Dat zit de oplossing van de problemen die er met deze groep spelen in de weg, aldus de premier.

Hij zei dit naar aanleiding van de rel die vorige week in Nederland ontstond naar aanleiding van uitspraken van PVV’er Geert Wilders die zei dat hij het liefst ‘ minder Marokkanen in Den Haag’ wil. Op die opmerking werd fel gereageerd vanuit onder meer de PvdA.

Door Jamila Baaziz