BRIONPLEIN – “Ik durf mijn zoon nergens meer alleen naartoe te laten gaan”, vertelt een bezorgde moeder. Ze is naar het Brionplein gekomen, omdat ze zich zorgen maakt over de criminaliteit op Curaçao. “Wie weet ben ik de volgende.”


Journalist Yves Cooper organiseert vanavond op het Brionplein een bijeenkomst tegen het geweld van de laatste maanden.


Cooper organiseerde in september 2012 ook een bijeenkomst tegen geweld, toen naar aanleiding van de dubbele moord op een Chinees echtpaar. Het doel van die bijeenkomst was de aandacht te trekken van de toenmalige gouverneur Frits Goedgedrag. “Ik wilde dat hij ons toe zou spreken en zeggen dat we ons geen zorgen hoefden te maken: dat het goed zou komen.”


Mond houden
Vanavond heeft Cooper niet de intentie om aandacht te vragen van de gouverneur of de overheid. “We krijgen geen aandacht, van niemand niet. We creëren nu zelf aandacht.”


Yves blijft zeker nog tot middennacht op zijn post op het Brionplein. Dat er, in tegenstelling tot in 2012, weinig mensen komen opdagen, vindt hij geen probleem. “Al die mensen die een grote mond hebben en niet zijn komen opdagen, moeten voortaan hun mond houden. Ik heb iets ondernomen en een signaal afgegeven.”


Door Elisa Koek