Stuart Johnson - foto: Facebook

Stuart Johnson – foto: Facebook

PHILIPSBURG – De ondervoorzitter van de Democratic Party, Stuart Johnson, is vandaag met onmiddellijke ingang opgestapt. Ook heeft hij zijn lidmaatschap van de partij opgezegd.

 
Johnson, die in juni 30 wordt, is vanaf zijn veertiende actief geweest in de rode partij, die al die tijd onder het politiek leiderschap heeft gestaan van de huidige minister-president Sarah Wescot-Williams.

 
Johnson verwijt de partij een gebrek aan samenhang. Ook geeft hij als reden voor zijn vertrek dat de partijleiding een ‘top-down’ mentaliteit heeft en niet of onvoldoende naar de leden luistert. Johnson heeft aangegeven dat hij geen kandidaat zal zijn voor enige andere partij bij de verkiezingen die dit jaar op het programma staan.

 
DP-voorzitter Michael Ferrier stelt in een email aan de media dat hij Johnson had gevraagd om enkele belangrijke partijdocumenten te ondertekenen of af te treden. “Hij heeft ervoor gekozen om af te treden,” aldus Ferrier, die verder geen mededelingen deed over de inhoud of het karakter van de documenten.

 
Voor het blok
Johnson ontkent dat hij door Ferrier voor het blok is gezet en daagt de voorzitter uit te bewijzen dat het anders in elkaar zit. Morgenmiddag geeft de DP een persconferentie.

 
Door Hilbert Haar