Het gebied waar de lichamen zijn gevonden

Het gebied waar de lichamen zijn gevonden

WILLEMSTAD – Curaçao is opnieuw opgeschrikt door de vondst van twee levenloze lichamen. De 23-jarige Nikita Catharina Attaf en de zeventienjarige Shendrick Emanuel Randt werden in de ochtenduren gevonden op een tijdelijk aangelegde zandweg bij de Weg naar Willibrordus, vlakbij Kunuku Resorts.

 
Dat verklaart politiewoordvoerder Reginald Huggins. “Ze hadden beide een schotwond door het hoofd”, zegt Huggins. Op de plaats delict zijn enkele lege patronen gevonden.

 
Huggins verklaart dat niet duidelijk is of het misdrijf ter plekke is gebeurd of dat de lichamen daar later naar toe zijn gebracht. Ook kan hij nog niet aangeven of er een vuurwapen is aangetroffen. Het onderzoek is nog in volle gang.

 
Dubbele moord Baya Beach
Begin deze maand werden twee verkoolde lichamen gevonden in het struikgewas vlakbij Baya Beach. Twee wandelaars troffen de lichamen aan, waarvan de handen waren vastgebonden. Verschillende hulzen werden bij de lichamen gevonden. In deze zaak wordt uitgegaan van dubbele moord.

 
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werd ingeschakeld om de identiteit van de verkoolde lichamen vast te stellen. Het betrof hier de 33-jarige Oscar Neira Muñoz, geboren in Colombia, en de 60-jarige Siegfried Benito van Curaçao. Het aantal moorden in 2014 staat nu op acht.

 
Door Anneke Polak