De Pointe Blanche gevangenis in Sint Maarten - foto Today / Hilbert Haar

De Pointe Blanche gevangenis in Sint Maarten – foto Today / Hilbert Haar

PHILIPSBURG –Het Openbaar Ministerie heeft vorige week twee verdachten naar huis moeten sturen in verband met ruimtegebrek in de Pointe Blanche gevangenis. Het OM stelt in een persbericht dat het gaat om een verdachte van vuurwapenbezit en een verdachte van mensensmokkel.

 
Drie anderen, van wie de straf er bijna op zat, zijn door minister van Justitie Dennis Richardson op verzoek van het OM ook vrijgelaten. Verder heeft het OM ervoor gekozen twee verdachten in een witwas-zaak niet in voorarrest te nemen.

 
De maatregelen waren onvermijdelijk in verband met ruimtegebrek. Door de renovatie van de gevangenis zijn er dertig plekken minder beschikbaar.

 
Spoedoverleg
De situatie is aanleiding geweest voor spoedoverleg tussen de leiding van het OM, de politie en de gevangenis. “Zij zijn het erover eens dat dit een buitengewoon onwenselijke situatie is waarvoor snel een oplossing moet worden gevonden,” aldus het OM. Een advies omtrent een mogelijke oplossing wordt binnenkort aangeboden aan minister Richardson.

 
Door Hilbert Haar