Hoofdofficier David van Delft

Hoofdofficier David van Delft – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Het Openbaar Ministerie en de politie op Bonaire werkt secuur en ‘volgens het boekje’ om het Country Garden onderzoek naar de dubbele moorden tot een goed einde te brengen. “Alles wat we onrechtmatig doen, levert alleen maar afbreuk”, aldus hoofdofficier van Justitie David van Delft.

 
Het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Caribisch Nederland gaven vandaag uitleg over de tot nu toe gemaakte vorderingen. Er zijn in totaal vijf mannen aangehouden.

 
Afgelopen zaterdag zijn er zeven huiszoekingen geweest. Diverse goederen zijn in beslag genomen waaronder een wapen die mogelijk is gebruikt tijdens de moorden. De lokale autoriteiten onderzoeken samen met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) de in beslag genomen materialen.

 
Wetboek
Van Delft legde nadruk op de secure werkwijze van het onderzoeksteam. “We varen niet op het kompas van roddel. We zijn onderworpen aan de regels van het wetboek van strafvordering.

 
Wel stelt Van Delft dat de autoriteiten oor hebben voor de redu’s (roddels). “Ze leveren natuurlijk een bijdrage. Het is niet alleen tactisch materiaal waar we om vragen. Dus het helpt wel in de sturing van het onderzoek. Wat de rechter vraagt om tot een veroordeling te kunnen komen, gaat verder dan wat mensen op straat van buren, familie en vrienden horen tijdens het drinken van een biertje.”

 
De moordzaak is volgens korpschef Hildegard Buitink nog niet opgelost. De politie heeft nog dringend behoefte aan informatie. Wel kan gesteld worden dat het onderzoek in een tweede fase is beland, waarbij nu gekeken gaat worden wat de verdachten te verklaren hebben op de verdenkingen.

 
Door Belkis Osepa