KRALENDIJK – Het onderzoek ‘Country Garden’ naar de dubbele moord op Bonaire eind januari nadert haar hoogtepunt. Autoriteiten hebben vannacht tijdens zeven huiszoekingen op het eiland nog drie verdachten aangehouden en diverse goederen en voertuigen in beslag genomen.

 
De justitiële autoriteiten waren van vier uur ’s nachts tot ongeveer tien uur ’s ochtends bezig met de huiszoekingen en arrestaties. De politie meldt expliciet dat ook meerdere wapens in beslag zijn genomen, die uitgebreid onderzocht worden.

 
Er moet komen vast te staan of deze wapens gebruikt zijn bij de moorden die in de nacht van 23 op 24 januari zijn gepleegd. Een lijk is gevonden in een afgebrande auto op weg naar Rincon; het andere lichaam in een dam in Kralendijk. Op 25 februari zijn er al twee aanhoudingen verricht.

 
Arrestatieteams van Curaçao en Aruba, het Recherche Samenwerkingsteam (RST), de Groep Bijzondere Opdrachten Bonaire, de Koninklijke Marechaussee (KMar), de justitiële inrichting JICN, Douane, Kustwacht en de Rijksdienst Caribisch Nederland hebben gezamenlijk opgetreden om de huiszoekingen en arrestaties te verrichten. Het Korps Politie Caribisch Nederland informeert dat het Team Grootschalig Onderzoek (TGO) op Bonaire het onderzoek Country Garden voortzet.

 
Door Belkis Osepa