Korte film 'Entity'

Still uit de Korte film ‘Entity’

WILLEMSTAD – De broers Valentino en Hermann Martis – de makers van de dreigvideo die Curaçao schokte kort na de moord op politicus Helmin Wiels 5 mei vorig jaar – doen mee met het Short Film Festival van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR).

In mei vorig jaar verscheen er een bedreigende video van hun hand waarin werd aangekondigd dat er na Wiels nog meer bloed zou gaan vloeien. Via Facebook werd de video razendsnel verspreid en ontstond er een online zoektocht naar de makers ervan. Daarop gaven de broers Martis zichzelf aan bij de politie en werden ze wekenlang in voorarrest opgesloten.

Terroristische dreiging
Ze verklaarden de film te hebben gemaakt als trailer voor een serie films waarin maatschappelijke problemen zouden worden behandeld. De rechter oordeelde begin dit jaar echter dat er sprake is geweest van terroristische dreiging. De broers zijn in cassatie gegaan, nadat ze in hoger beroep opnieuw werden veroordeeld.

Ze willen nu op het filmfestival meedingen met een korte film getiteld ‘Entity’. Die gaat over het gevaar van social media. “De bedoeling van deze nieuwe film is om het Curaçaose publiek er bewust van te maken dat er veel personen zijn die social media gebruiken met kwade bedoelingen”, legt Valentino Martis uit, die zelf in de film speelt en ook de voice over doet.
 Zijn jongere broer Hermann heeft de film geregisseerd.

Door Anneke Polak