PHILIPSBURG – Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft op woensdag twee mannen veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor poging tot moord op een van de meest beruchte inwoners van de Pointe Blanche gevangenis – Devon Otto.

 
Op 20 juli vorig jaar vielen Nashin Elwin Francis (29) en Carmicio David Warno (33) Otto aan met een zelfgemaakte machete. Otto raakte zwaar gewond aan armen en hoofd en werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen waar hij enige dagen onaanspreekbaar was voor detectives.

Verkeerde man
Het slachtoffer zit een gevangenisstraf van 30 jaar uit voor onder meer de moord op Stanley Gumbs in 2008, waarvan Otto later toegaf de verkeerde man te hebben omgebracht. Omdat Otto onhandelbaar bleek in Pointe Blanche werd hij in 2011 overgeplaatst naar Curaçao. Daar schoot hij op 13 september van dat jaar Lysandro Alvin Kani en Steven Ansel Servanie neer in opdracht van een drugsbende. Voor deze aanslagen werd Otto veroordeeld tot 9 jaar.

Pak rammel
Nashin Francis, die de aanval op Otto leidde, vertelde de rechercheurs dat hij het helemaal had gehad met zijn slachtoffer nadat die in de gevangenis iemand op hem had afgestuurd om hem een pak rammel te geven. Francis zei dat hij zelfs had gedroomd over wat hij met Otto zou doen. “Ik wilde van hem af, ik wilde hem in stukken hakken, pijn doen, vermoorden.”

Francis zit zelf een gevangenisstraf van 11 jaar uit voor een serie gewelddadige delicten.
Onder Justitie Minister Roland Duncan heeft St. Maarten plannen gehad om Otto naar een gevangenis in Nederland te verbannen omdat hij te gevaarlijk wordt geacht, Maar dit plan is tot nu toe niet uitgevoerd.

Door Hilbert Haar