Rechercheurs tijdens inval - foto: Extra Bonaire

Rechercheurs tijdens inval – foto: Extra Bonaire

KRALENDIJK – De politie op Bonaire heeft vandaag twee aanhoudingen verricht in verband met de dubbele moord een maand geleden op het eiland.

 
De politie bevestigt de aanhoudingen in het onderzoek genaamd ‘Country Garden’, maar geeft aan vooralsnog niet meer informatie te kunnen geven. Zoals bekend zijn twee mannen in de nacht van 23 op 24 januari vermoord. Een lijk is gevonden in een afgebrande auto op weg naar Rincon; het andere lichaam in een dam in Kralendijk.

 
Volgens de lokale krant Extra is één van de aangehouden mannen verdachte in de moordzaak. Hij werd aangehouden na een inval in een volkswoning in de wijk Nieuw Amsterdam. De tweede aangehouden man woont ook in het huis in Nieuw Amsterdam.

 
Onderzoek
De politie en het Openbaar Ministerie onder leiding van officier van justitie Henry Hambeukers namen ruim vijf uur de tijd voor onderzoek in het huis van één van aangehouden mannen. De politie heeft naast andere spullen ook een auto in beslag genomen.

 
Door Belkis Osepa