Sheila Albertoe van Bos di Hubentut | Foto: Dick Drayer

Sheila Albertoe van Bos di Hubentut – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Het geweld op scholen wordt een steeds groter probleem in Curaçao. Afgelopen week werd een vechtpartij op het schoolplein zelfs gefilmd en op YouTube gezet.

Uit wraak kwamen ouders en familie van een van de slachtoffers verhaal halen op school en sloegen daar zes meisjes in elkaar.

Dick Drayer was bij de manifestatie en maakte deze reportage

Onderwijzend personeel, docenten, leerlingen, jeugd- en hulpverleningsorganisaties zijn het zat. Dinsdagochtend kwamen zij, verenigd in de Alliantie tegen Kindermishandeling en Huiselijk Geweld, op het Maris Stella VSBO bij elkaar om te protesteren.

Zero-tolerance
Sheila Albertoe van Bos di Hubentut denkt dat het niet lang meer duurt voordat er bloed vloeit op de schoolpleinen van Willemstad. Om het tij te keren moeten scholen, maar ook de overheid een zero-tolerance beleid voeren.
Maris Stella-directeur Selwyn Ballijn stelt echter dat de school het niet alleen aan kan. De school, de buurt, politie, hulpverlening en overheid moeten de handen ineen slaan. Een oproep die hij al eens eerder deed, zonder resultaat tot dusver. Maar de handdoek gooit hij niet in de ring. “Wij zijn nu juist extra gemotiveerd”, aldus Ballijn.

Door Dick Drayer