BRIONPLEIN – “Een land als Curaçao of Nederland mag niet akkoord gaan met wat er nu gebeurt in Venezuela”, stelt Antonio Rebolledo, één van de actievoerders die vrijdagavond op het Brionplein was. De groep wil dat er meer aandacht komt voor de situatie in Venezuela.


De actievoerders kwamen donderdag en vrijdagavond bijeen op het Brionplein. Zaterdag organiseerden zij een bijeenkomst op het Wilhelminaplein.


Voor Rebolledo is het onbegrijpelijk dat de situatie in Venezuela nauwelijks wordt opgepakt in het buitenland. “Nu is het Venezuela, maar welk land volgt? Hoe kan de hele wereld stil blijven terwijl mensen worden vermoord die de straat opgaan om hun mening te geven.”


Oppositie
De actievoerders op Curaçao zijn, evenals de demonstranten in Venezuela, tegen de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Volgens Rebollino neemt het aantal fans van Maduro ook steeds meer af. “Ik ken ze wel, maar ook zij zijn het niet eens met veel dingen die Maduro doet. Sinds het geweld is losgebarsten, zijn ze heel stil geworden.”

Door Elisa Koek