Alejandro Muyale praat met zijn werknemers die opheldering willen over hun niet onvangen loon. Foto: Ariën Rasmijn

Alejandro Muyale praat met zijn werknemers die opheldering willen over hun niet onvangen loon. Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Werknemers van Tiara Air hebben al sinds januari geen loon ontvangen. De Arubaanse luchtvaartmaatschappij wacht nog altijd op haar tegoeden uit Venezuela. Dat in dat land momenteel onrust heerst helpt de situatie voor Tiara bovendien niet.

Ariën Rasmijn in gesprek met Alejandro Muyale, directeur en eigenaar van Tiara Air.

Ondanks dat ze inmiddels twee maanden geen loon hebben ontvangen, blijven de meeste werknemers de luchtvaartmaatschappij trouw. In een spoedvergadering met Muyale stelden zij onder meer voor tijdelijk elders te werken om weer terug te keren eenmaal wanneer Tiara Air weer op de been is.

 
Routes
Tiara Air moet hoe dan ook inkrimpen om te kunnen overleven. Alleen als ze niet failliet gaan kunnen ze aanspraak maken op de achterstallige 28,5 miljoren dollars die ze nog van de Venezolaanse autoriteiten moeten krijgen. De luchtvaartmaatschappij heeft al een aantal routes afgestoten. Eind maart wordt de surseance van betaling van Tiara Air opgeheven. Muyale zegt erop te rekenen dat crediteuren geen beslag op zijn bedrijf zullen leggen. Toch houdt hij ook rekening met de kans dat dit wel gebeurt en dat Tiara Air uitendelijk alsnog falliet zal worden verklaard.

Door Ariën Rasmijn