Ruben Severina - foto: archief RNW

Ruben Severina – foto: archief RNW

HILVERSUM – “Ik denk niet dat de Partij van de Arbeid (PvdA) een kabinetscrisis zal laten ontstaan bij het bespreken van de Bosmanwet,” dat zegt Ruben Severina, lijstduwer van de Partij van de Arbeid in Zoetermeer en voorzitter van SPLIKA, een stichting die het Papiaments promoot.

Ruben Severina in gesprek met Fouad Sidali over de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland

Severina is het niet eens met de Bosmanwet: “De argumenten die André Bosman gebruikt zijn onterecht. Hij vergelijkt appels met peren. Het is normaal dat kleine gemeenschappen beschermd worden. Bosman kan zich ook niet zomaar op Terschelling vestigen.”

Gemeenteraadsverkiezingen
Severina verwacht als lijstduwer in Zoetermeer niet dat hij in de gemeenteraad belandt, maar mocht hij voldoende voorkeursstemmen krijgen, dan zal hij zijn plek wel innemen.

Hij vindt het jammer dat de Antilliaanse gemeenschap in Nederland niet zo politiek actief is. Er zijn dit jaar naar schatting ruim 10 kandidaten met een Antilliaanse achtergrond. Ook betreurt hij het dat de opkomst bij Antilliaanse kiezers niet zo hoog is, want daardoor ‘kunnen we niet de invloed uitoefenen zoals we dat willen’.

Door Jamila Baaziz