IMG_8309 (640x480)

WILLEMSTAD – De luchthaven van Curaçao gaat zich op een specifieke tak binnen de luchtvaart richten: de privéjets. Nog dit jaar moet er een aparte terminal komen voor mensen die het eiland aandoen per eigen vliegtuig.

 
Dat heeft Curaçao Airport Partners (CAP), de operator van de luchthaven, bekendgemaakt. Volgens CAP weet Curaçao nu al 3.500 privéjets per jaar aan te trekken, zonder dat er speciale voorzieningen zijn getroffen. Door de nieuwe investering, die in het derde kwartaal gerealiseerd moet zijn, kan Curaçao nog aantrekkelijker worden voor deze specifieke groep reizigers.

Anneke Polak in gesprek met Peggy Croes

Aparte service
“Het huidige gebouw waar nu de maintenance-afdeling zit, wordt omgedoopt tot een juweeltje van een klein luchtvaartcentrum. Nu al heeft Curaçao 3500 frequenties van die kleine vliegtuigen op jaarbasis, die erg duur zijn en die dus ook clientèle hebben die je iets speciaals en een aparte service kunt aanbieden”, aldus Chief Commercial Officer Peggy Croes van CAP.

 
De reizigers die met een privéjet naar Curaçao komen, zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, Venezuela, Colombia en Brazilië. De realisatie van de speciale terminal wordt betaald uit het budget voor 2014; namelijk tien miljoen dollar.

 
Ook zal er van dit geld het komende jaar een uitbreiding komen van de vertrekhal, die bovendien afgesloten kan worden, zodat de hal van airconditioning voorzien wordt. Tot slot komt er tegenover de terminal een uitkijkpunt, genaamd ‘mirador’.

 
Door Anneke Polak