Eldon 'Peppie' Sulvaran (m) leidt de demonstratie | Foto: Dick Drayer

Eldon ‘Peppie’ Sulvaran (m) leidt de demonstratie – Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Een bonte verzameling van politici, burgers en groeperingen die destijds tegen het autonoom worden van Curaçao waren, protesteerden gistermiddag voor de deuren van het Avila hotel.

 
Daarbinnen vond de Algemene Ledenvergadering van de Orde van Advocaten plaats. De demonstranten waren opgetrommeld door Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, de advocaat die geschorst dreigt te worden door de Raad van Toezicht van de Orde. Parlementariër Charles Cooper (MAN) was ook aanwezig en zegt een lijst te hebben van mensen die ‘weg moeten.’

Dick Drayer in gesprek met parlementariër Charles Cooper

Agenda
Terwijl binnen besloten werd de klacht tegen confrère Sulvaran door te zetten en de Deken, Caroline Fièvez, haar functie neerlegde, lieten verschillende sprekers buiten ieder hun eigen agenda horen.

 
Door de drukte moest de straat tijdelijk worden afgezet. Onder de aanwezigen waren oud-premier Gerrit Schotte en Amerigo Thodé (beiden MFK), Cooper, de voorzitter van politievakbond SAP, Marco Laclé en vakbondsleider Kenneth Valpoort.

 
Lijst
Cooper is het systeem beu. Favièz is de eerste die volgens hem opgeruimd moet worden en Emsley Tromp, directeur van de Centrale bank, nummer twee. De lijst is lang, volgens de voormalige partijleider van de blauwe partij. Maar wie daar op staan, wilde hij niet zeggen. “Het vuur wordt vanzelf groter”, aldus Cooper.

 
Door Dick Drayer