Politie vergadert onder werktijd | Dick Drayer

Politie vergadert onder werktijd – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD — De ontevredenheid bij de politie over de reorganisatie van het Korps Politie Curaçao (KPC) is groot. Net als de actiebereidheid. Voor veel agenten is de maat vol. Zij voelen zich niet serieus genomen door verandermanager Alvin Daal.

 
Politievakbond SAP hield vrijdagochtend een vergadering onder werktijd. Ruim tachtig leden kwamen opdagen. De agenten zijn vooral ontevreden over de manier waarop Daal het reorganisatietraject uitvoert.

Dick Drayer was vrijdagochtend bij de vergadering en sprak met één van politiemannen

Volgens de vakbond worden bepaalde agenten voorgetrokken bij de plaatsing na de reorganisatie. Daarnaast zouden afspraken die gemaakt zijn aan de onderhandelingstafel door Daal niet gerespecteerd worden.

 
Motie
De leden namen in de loop van de ochtend een motie aan waarin wordt aangedrongen op het vertrek van Daal. Ook verwachten de leden dat SAP beter omspringt met de belangen van haar leden. Een groot aantal van hen vindt de houding van de vakbond te laks. Het stadium van overleg is volgens hen voorbij, er moet nu actie komen. Wat dat inhoudt, wilden de agenten niet zeggen.

 
Door Dick Drayer