De drie passagiers worden bij Bobby's Marina in Philipsburg aan land gebracht - foto: The Daily Herald / John Halley

De drie passagiers worden bij Bobby’s Marina in Philipsburg aan land gebracht – foto: The Daily Herald / John Halley

PHILIPSBURG – Een klein vliegtuig is maandagmiddag twee mijl uit de kust van St. Maarten in zee gestort. De drie Amerikaanse passagiers, twee mannen en een vrouw, werden ruim een uur later door een veerboot uit de ruwe zee gered.

 
De passagiers lijken alleen lichte verwondingen te hebben opgelopen. Zij zijn voor de zekerheid voor controle in het St. Maarten Medical Center opgenomen.

Dick Drayer in gesprek met reddingswerker Serge Bakker

Noodsignaal
Het privé-toestel, een zeszitter Piper PA-23 250 Aztec F met bouwjaar 1977, kreeg problemen aan beide motoren terwijl het onderweg was van de luchthaven bij Grand Case in Frans St. Maarten naar St. Barths. De piloot stuurde zond 16.50 uur een noodsignaal uit, waarna het toestel kort daarna bij Guana Bay in zee stortte en in de golven verdween.

 
Onmiddellijk kwam een reddingsoperatie op gang, die gecoördineerd werd door de Nederlandse en Franse kustwacht. De zoektocht werd ondersteund door een helikopter en de Voyager veerboot, die regelmatig vaart tussen St. Maarten en St. Barths.

 
Het neergestortte vliegtuig is eigendom van Wells Fargo Bank Northwest Na Trustee, een bedrijf dat geregistreerd staat in de Amerikaanse staat Utah. Het toestel werd regelmatig ingezet voor vluchten tussen St. Maarten, St. Barths en de omringende eilanden.

 
Door John van Kerkhof