Gezaghebber Jonathan Johnson, waarnemend Chef Basis Politie Zorg Saba, Wingrove Baker en de Rijksgebouwendienst onthullen het bouwbord  - foto: Rijksdienst

Gezaghebber Jonathan Johnson, waarnemend chef Wingrove Baker en de Rijksgebouwendienst onthullen het bouwbord – foto: Rijksdienst

THE BOTTOM – Het startsein voor de renovatie en uitbreiding van het politiebureau op Saba is gegeven. Gezaghebber Jonathan Johnson heeft samen met de waarnemend chef basis politiezorg Saba, Wingrove Baker, de Rijksgebouwendienst en het bouwteam het bord onthuld.

Het bestaande gebouw is gedateerd en verkeert in slechte bouwkundige staat. Op dit moment heeft het bureau maar twee cellen waar gedetineerden tijdelijk zitten totdat ze worden overgebracht naar Bonaire voor langdurige detentie.


Werkplek
Het gebouw in The Bottom is het hoofdpolitiekantoor op Saba. Het kantoor wordt uitgebreid om het personeel een goede werkplek te kunnen bieden. De planning is dat het gerenoveerde en nieuwe gebouw medio dit jaar in gebruik kan worden genomen.

Het bestaande kantoorgebouw wordt gerenoveerd en er komt een nieuw kantoor naast het bestaande politiekantoor. Daarnaast zal het terrein opnieuw worden ingericht en wordt de riolering vernieuwd. Ook komt er een generator voor gemeenschappelijk gebruik door het naastgelegen gebouw van het Openbaar Ministerie en de politie.

Deze renovatie en uitbreiding wordt gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De uitvoering is in handen van Saba Roads & Construction.