Politie onderzoekt uitgebrande auto met verkoold lichaam - Foto: Extra Boneiru / Boi Antoin

Politie onderzoekt uitgebrande auto met verkoold lichaam – Foto: Extra Boneiru / Boi Antoin

KRALENDIJK – De autoriteiten op Bonaire geven hoge prioriteit aan de oplossing van de twee moorden afgelopen vrijdag.

De Driehoek Bonaire zegt te begrijpen dat de Bonairiaanse gemeenschap behoefte heeft aan meer informatie. Daarom is er morgen een persconferentie.


Lichamen
De Driehoek Bonaire bestaat uit gezaghebber Lydia Emerencia, hoofdofficier van Justitie David van Delft en korpschef Hildegard Buitink. Afgelopen vrijdag heeft de politie twee levenloze lichamen aangetroffen in de buurt Sabana Piedra Krus op de weg naar Rincon en in een dam achter de scholengemeenschap SGB in Kralendijk.

De Driehoek zegt kennis te hebben genomen van diverse geruchten op het eiland over de moorden. Ook zijn de autoriteiten op de hoogte van foto’s en namen die onder andere via social media verspreid worden. Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en het Openbaar Ministerie zullen gezamenlijk berichten over de moorden.

De twee instanties spreken van de vondst van twee levenloze lichamen en gaat ervan uit dat er sprake is van een misdrijf. De identiteit van één van de slachtoffers is bekend. Het gaat om de man Francis Lourens geboren op Curaçao op 4 oktober 1986. De identiteit van het tweede slachtoffer is door de politie nog niet vrijgegeven.

Volgens de Driehoek dient eerst nader onderzoek plaats te vinden voordat de identiteit definitief kan worden vastgesteld. Tevens is nog niet vast komen te staan of de twee misdrijven verband met elkaar hebben.

Door Belkis Osepa