Deelnemers quiz van groep 7A - foto: Belkis Osepa

Deelnemers quiz van groep 7A – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Vernieuwingen in het rekenonderwijs hebben als resultaat dat schoolkinderen op Bonaire veel beter rekenen. Het spelenderwijs rekenen stimuleert de leerlingen.

 
Teams van acht scholen doen dit weekend mee aan de rekenquiz ‘1+1=3 Lito Telekompentensia’, die later dit jaar te zien is op televisie.

Een reportage van Belkis Osepa

Zowel juf Lientje Janga (groep 7A) als juf Marlin Werleman (7B) van de basisschool Kristu Bon Wardador in Nikiboko zijn ontzettend trots op de kinderen van hun klas. Een groep van elke klas doet mee met de quiz. Spelenderwijs rekenen stimuleert de kinderen, zegt juf Lientje. “Dan dagen ze elkaar uit.”

 
Vernieuwingen
Ook op de Kristu Bon Wardador zijn de afgelopen jaren onderwijsvernieuwingen doorgevoerd. De school werkt met een andere rekenmethode die beter aansluit op de belevingswereld van de kinderen. Janga: “De lesmethode Alles Telt is aantrekkelijker en de uitleg makkelijker. De boeken zijn kleurrijker. Ook hebben we tegenwoordiger een digibord. Hun rekenniveau is omhoog gegaan en de resultaten zijn beter.”

 
Bart Landheer van Fundashon Bon Kousa, organisator van de rekenquiz ‘1+1=3’, vertelt dat veel aandacht is besteed aan de inhoud van de rekenquiz. De scholen zijn geraadpleegd en de vragen voor de quiz zijn gemaakt op het niveau van de kinderen. “Rekenen is uiterst belangrijk voor de vorming van kinderen. We hebben allerlei dingen bedacht zoals filmpjes en illustraties om de vragen aantrekkelijker te maken.”

 
Door Belkis Osepa