Politie onderzoekt uitgebrande auto met verkoold lichaam - Foto: Extra Boneiru / Boi Antoin

Politie onderzoekt uitgebrande auto met verkoold lichaam – Foto: Extra Boneiru / Boi Antoin

KRALENDIJK – De politie vraagt de Bonairiaanse gemeenschap om tips naar aanleiding van de twee moorden vroeg in de vrijdagochtend. In een officieel persbericht staat dat de politie ervan uit gaat dat de twee levenloze lichamen in relatie gebracht kunnen worden met criminele daden.

 
De politie kreeg vandaag om 6 uur ’s ochtends een melding van een autobrand op weg naar Rincon in de buurt Sabana Piedra Krus. Nadat het vuur gedoofd was, constateerde de politie dat er een levenloos lichaam in de auto lag.

 
Misdrijven
Een uur daarna kwam er een tweede melding binnen bij de politie. Een tweede levenloze lichaam is gevonden in een dam achter de scholengemeenschap SGB in de wijk Nikiboko-Noord in Playa. De politie bevestigt dat er sprake is van misdrijven, maar kan (nog niet) verklaren dat de twee moorden met elkaar te maken hebben. Ook kan de autoriteiten de twee personen nog niet identificeren.

 
De geruchtenstroom op Bonaire is in volle gang. Journalist Aimed Ayubi van Radio Digital weet al te melden dat de twee vermoorde mannen afkomstig zijn van Curaçao. Volgens Ayubi zijn de initialen al bekend.

 
Tips
De politie vraagt om tips van de gemeenschap. Er is ondersteuning gevraagd van verschillende instanties zoals van de Kustwacht, RST, Koninklijke Marechaussee en Douane. Personen met tips kunnen met de politie bellen op de nummers 717-8000, 717-7251 of 911.

 
Door Belkis Osepa