Politie onderzoekt uitgebrande auto met verkoold lichaam - Foto: Extra Boneiru / Boi Antoin

Politie onderzoekt uitgebrande auto met verkoold lichaam – Foto: Extra Boneiru / Boi Antoin

KRALENDIJK – Bonaire is in rep en roer na de vondst van twee ontzielde lichamen in de nacht van donderdag op vrijdag. Het gaat om personen die op zeer ongewone manier aan hun eind zijn gekomen. Het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie is in volle gang. De politie spreekt vooralsnog alleen maar van de vondst van twee levenloze lichamen.

Van een persoon is het verkoolde lichaam gevonden in een volledig uitgebrande auto in Rincon, in de buurt Sabana Piedra Krus. De persoon zat aan de passagierszijde voor in de auto. De brandweer was uren aan het werk om de situatie onder controle te krijgen. Na het blussen van de auto is de politie begonnen met het forensisch onderzoek.

Het tweede lichaam is gevonden in een dam achter scholengemeenschap SGB in Kralendijk. Die persoon had een boxershort aan en verschillende diepe snijwonden aan het lichaam. Door de vondst van de lijken was de hoofdweg tussen Kralendijk en Rincon niet open voor het verkeer in de ochtenduren. Automobilisten werden omgeleid langs een alternatieve route. Inmiddels is het verkeer genormaliseerd.

De politie wil nog geen verklaring geven. De twee vindplaatsen zijn volledig afgezet. De politie onderzoekt de omstandigheden rond de twee doden, maar spreekt nog niet over moord. De geruchtenmolen over wat de bizarre incidenten zouden kunnen betekenen is nu al in volle gang op het kleine eiland. Niets wijst er op dat de sterfgevallen met elkaar te maken hebben, maar het algemene commentaar in Kralendijk is dat het ‘heel toevallig’ is dat twee doden gevonden worden rond hetzelfde tijdstip.

Door Belkis Osepa