Het hele boodschappenlijstje van Caribisch Netwerk bestaat uit: 1 kilo witte rijst, 1 pond boter, 1 wit brood, 1 kilo aardappelen, 6 eieren, 1 liter zonnebloemolie, 1 hele kip (ongeveer 1 kilo), 1 pond runderstoofvlees (karni stoba), 1 pond jong belegen kaas, 1 liter halfvolle melk, 1 groot blik bruine bonen, 1 groot blik doperwten, 1 pond wortels, 1 pond appels, 2 kilo sinasappels, 1 bleekselderij, 1 kilo uien, 1 kilo tomaten, 1 komkommer, thee (20 x 4gr), koffie (250 gram), toiletpapier, handzeep (3 stuks) en waspoeder (rond 2,2 kilo).

De boodschappen zijn op Bonaire gedaan op 22 januari en in Nederland op 23 januari in Arnhem.

Caribisch Netwerk koopt steeds de voordeligste keuze. In Nederland en Bonaire zijn niet exact dezelfde producten te koop en bevat de voordeligste keus niet altijd dezelfde hoeveelheid van een product. Hierdoor zijn er verschillen in merk en soms in de grootte van de verpakking. Bij dit onderzoek zijn daardoor in de Nederlandse supermarkten een paar keer grotere verpakkingen aangeschaft dan op Bonaire (bijvoorbeeld kaas bij AH (925 gram), stoofvlees bij Lidl (600 gram) en in beide winkels koffie (500 gram) en aardappels (2,5/3 kg). De prijs van de daadwerkelijk gekochte hoeveelheid is meegerekend in dit onderzoek.

In dit artikel is gerekend met de koers 1 euro = 1,3558 dollar.

prijslijst

prijslijst