Jörgen Raymann - foto: Belkis Osepa

Jörgen Raymann – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Jörgen Raymann wil zich inzetten voor de jeugd in de Cariben. Hij werkt al een jongerenproject uit voor de regering van Aruba en wil ook op Curaçao een soortgelijk project opzetten. Raymann: “Jongeren moeten uit hun isolement gehaald worden.”

In Nederland staat Raymann niet meer in theaters, maar speciaal voor de drie eilanden is er een show samengesteld.

Gesprek met Jörgen Raymann vlak voor zijn theateroptreden op Bonaire

“Ik zal echt alles uit de kast halen en het hebben over de Caribische mensen. Ik heb niet de tijd gehad om te kijken wat er op het eiland gebeurt maar er zijn dingen die mij opvallen. Zoals hoe Nederlanders de boel weer ondersneeuwen met hun regels. Daar zal tante Es zeker iets over zeggen.”

 
Jongerenproject
Raymann is al een aantal jaren ambassadeur van Unicef en heeft kennis genomen van de Unicef-onderzoeksresultaten over kinderrechten op de eilanden. “De eilanden zijn er niet echt goed vanaf gekomen”, aldus Raymann. “Het project op Aruba is om te kijken hoe we de jongeren kunnen stimuleren om hun talenten uit te pikken.”

 
Aruba of Curaçao
Over een aantal jaren wil Raymann met zijn vrouw verhuizen naar de Cariben. Naar welk eiland, weet hij nog niet. “Het wordt Aruba of Curaçao. Bonaire ken ik niet zo goed, het voelt wel klein aan.” Door zijn verhuisplannen is Raymann gedreven om iets voor de jongeren te doen.

 
Raymann en tante Es deden Aruba al aan met de show ‘Tante Es doet een ABC’tje’. Gisteren was Bonaire aan de beurt, gevolgd door Curaçao op vrijdag.

 
Door Belkis Osepa