WILLEMSTAD – “Het kan altijd beter, maar ik ben erg tevreden”, vertelt 4-vwo leerling Bjorn Brobbel over zijn film met het thema slavernij. De laatste twee weken is hij met een groepje klasgenoten bezig geweest met het verfilmen van een zelfbedacht verhaal.


De groep heeft weinig problemen gehad, alleen de verhaallijn zorgde voor wat opschudding. “We hadden een kleine discussie over het verhaal. Daarna waren we het eigenlijk altijd eens. Iedereen heeft z’n best gedaan en tijd in de film gestoken”,vertelt Bjorn.Morgen is de laatste dag van het project en dan wordt het echt spannend. Volgende week wordt namelijk besloten welke van de films worden ingezonden naar de Short Movies, Big Stories Competitie van het Curaçao International Film Festival in april. “Ik denk dat we best een kans maken”, zegt Bjorn met een grote lach.


Enthousiast
Initiatiefnemer Mike Ho-Sam-Sooi is tevreden over het verloop van het project. “Iedereen was enthousiast. Er zijn altijd wel wat jongeren die geen zin hebben en die je moet motiveren, maar die worden weer meegetrokken door de rest. Langzaam maar zeker zie je sommigen ontpoppen tot ware filmsterren.”


Door Elisa Koek