Foto: Elisa Koek

Foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – “De cijfers om fluoride goed te keuren worden wereldwijd gemanipuleerd”, stelt professor Paul Connett. De Amerikaan strijdt al zeventien jaar tegen fluoride in drinkwater en was gisteravond uitgenodigd door Komishon Anti-Fluoride om deel te nemen aan een debat in het WTC.


De meeste mensen die het debat bijwoonden waren onder de indruk van de cijfers waarmee de professor kwam.

Een reportage van Elisa Koek

Voorstanders van fluoride hadden niet de moeite genomen om het debat te bezoeken. De meeste bezoekers waren geïnteresseerd in de cijfers en details waarom fluoride slecht is voor de mens. Of fluoride überhaupt slecht is, kwam niet eens ter sprake. “Het doet er eigenlijk ook niet toe”, stelt een 48-jarige dame. “Ik ben tegen het toevoegen van stoffen aan drinkwater: dit moet een eigen keuze zijn. Ik had al eens gelezen dat fluoride epilepsie kan veroorzaken en ik heb vanavond nog veel meer enge dingen gehoord. Het wordt tijd om te stoppen met fluoride.”


Desnoods naar de rechter
Ryan de Jongh is sinds een maand actief lid van Komishon Anti Fluoride. Ondanks het plan van de regering om het gehalte van fluoride in drinkwater te verhogen, is hij standvastig om fluoride te bestrijden. “We leven in een democratie en gaan op een nette manier te werk. We gaan desnoods naar de rechter als de regering zelf niets doet. We zijn daar al mee bezig.”


Door Elisa Koek