Patrick Illidge op weg naar de rechtbank -- foto: Today / Milton Pieters

Patrick Illidge op weg naar de rechtbank – foto: Today / Milton Pieters

PHILIPSBURG – De Landsrecherche heeft St. Maarten’s parlementslid Patrick Illidge maandagmorgen aangehouden op verdenking van omkoping, het witwassen van geld en deelname aan een criminele organisatie.

 
Het onafhankelijk parlementslid heeft zich vrijwillig gemeld bij het kantoor van de Landsrecherche, zo liet het Openbaar Ministerie in een korte verklaring weten.

 
Filmpje
Illidge wordt verhoord in verband met zijn vermeende rol in het Orca-onderzoek. Dit onderzoek werd in maart 2013 gestart naar aanleiding van het verschijnen van een filmpje op de website van dagblad The Daily Herald en berichtgeving in De Telegraaf.

 
Van den Heuvel heeft eerder verklaard dat hij de opname heeft gemaakt in opdracht van Theo Heyliger, leider van de United People’s party. Van den Heuvel en lllidge beweren beide dat het geld de terugbetaling van een lening betrof.

 
Van den Heuvel werd vorig jaar al aangehouden en ondervraagd over zijn rol in deze zaak. Zijn voorlopige hechtenis is geschorst in afwachting van zijn proces.

 
Door John van Kerkhof