Ronnie Johnson

Ronnie Johnson

THE BOTTOM – De welbekende zakenman Ronald Leon ‘Ronnie’ Johnson is zondagavond op 76-jarige leeftijd bezweken aan een hartaanval. Johnson leed al enige tijd aan hartproblemen.

 
De Sabaanse gemeenschap heeft geschokt gereageerd op het nieuws van zijn overlijden. Hij was een populaire man op Saba en ook bekend als zakenman in Caribisch Nederland. Johnson was de pionier van Big Rock Engineering, Big Rock Market en The Cottage Club Hotel.

 
Big Rock Market was een van de eerste supermarkten op Saba. Johnson was tot aan zijn overlijden te vinden in de supermarkt. Hij maakte dagelijks een praatje met klanten en hielp met het inpakken van de boodschappen.

Ronnie Johnson met The Ocassionals

Ronnie Johnson met The Ocassionals

 
The Ocassionals
Johnson behaalde ook lokale faam als kwartgitaar speler van de populaire stingband The Ocassionals. De band heeft meerdere malen voor de koninklijke familie gespeeld tijdens hun bezoeken aan Saba de afgelopen jaren. De zakenman was ook een van de grootste bijdragers aan het jaarlijkse zomerfestival op het eiland.

 
Johnson laat zijn vrouw, Lucille Theresa Johnson, en zijn drie zonen Gary Ronald, Dane Michael and Mark Lester achter. Hij was de oom van de huidige gezaghebber Jonathan Johnson.

 
Door Hazel Durand