Foto: Elisa Koek

Foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – Zelfmoord, vriendschap en onderdrukking zijn onderwerpen die leerlingen van het Radulphus College gaan verfilmen deze en volgende week. “De onderwerpen zijn niet direct uit eigen omgeving maar erg fantasierijk”, zegt programmamaker Mike Ho-Sam-Sooi.


Samen met Tanja Fraai, Ferdinand Rink en Sulin Passial verzorgt Ho-Sam-Sooi deze week filmworkshops aan leerlingen van 4vwo. Uit de eindresultaten worden één of meerdere films gekozen en ingezonden voor de Short Movies, Big Stories competitie van het Curaçao International Film Festival.


De leerlingen hadden tijdens de kerstvakantie tijd om een verhaal te bedenken. Uiteindelijk werden de beste verhalen uitgekozen en de klassen in tweeën gedeeld. Elke groep gaat nu aan de slag met het verfilmen van een verhaal.


Mannen onderdrukt door vrouw
De groep van Jada Griffith gaat een verhaal verfilmen over onderdrukking. Jada is de enige dame in de groep en neemt de rol van onderdrukker op zich. “Meestal worden vrouwen onderdrukt door mannen”, vertelt ze. “In onze film is het andersom.” Bjorn Brobbel vult haar aan: “De groep mannen is illegaal en heeft geen andere keus dan naar haar te luisteren terwijl ze slecht behandeld worden. De mannen proberen te ontsnappen en stelen om te overleven. Uiteindelijk komen ze in opstand.”


De groep gaat het scenario uitwerken en de shotlist samenstellen. Hierna hebben ze een paar middagen om hun film te schieten en monteren.


Door Elisa Koek