Een klaslokaal van de Maris Stella VSBO na de inbraak | Foto Dick Drayer

Een klaslokaal van de Maris Stella VSBO na de zoveelste inbraak | Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD – Schoolinbraak lijkt een nieuw fenomeen op Curaçao. Veel scholen op het eiland hebben last van ongewenste bezoekers na schooltijd. Dat zegt de voorzitter van het Roomskatholiek Onderwijs, Lisette van Lamoen-Garmers.

 
Dieven nemen niet alleen televisies en computers mee, maar soms zelfs hele dakplaten. Op het Maris Stella VSBO in Montaña krijgen leerlingen les in de open lucht.

Dick Drayer zocht de Maris Stella school op en maakte deze reportage

Vernieling
De school was dit weekend opnieuw aan de beurt. Naast laptops en andere lesmateriaal werd er ook veel vernield: blikken met verf werden door de school gegooid, gordijnroedes van de muur getrokken en ramen en deuren uit hun sponningen geslagen.

 
Directeur Selwyn Ballijn wordt er moe van. Vooral de vele vernielingen zijn frustrerend. Zowel Ballijn als zijn baas Van Lamoen Garmers vinden dat de problematiek groter moet worden bekeken dan alleen de school. Er is, volgens hen, door de golf van schoolinbraken over het hele eiland, sprake van een maatschappelijk probleem.

 
Door Dick Drayer