Traitlon winnaar Gregory Pigeon -foto: Hazel Durand

Triatlon winnaar Gregory Pigeon – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – De Saba Triatlon Foundation wil vanaf volgend jaar een regionaal triatlontoernooi organiseren.

“Saba heeft een overweldigende natuur met moeilijke terreinen, perfect voor triatlon,” zegt bestuurslid van de organisatie Koen van Laar. Hij denkt dat de sport duurzaam ecotoerisme kan creëren.


Hotels
De laatste triatlon werd vier jaar geleden georganiseerd. Afgelopen weekend deden verscheidene teams uit St. Maarten mee, maar over het algemeen kwamen de kandidaten uit Saba. Toch waren de meeste hotels op het eiland vol.

De organisatie werkt samen met het toeristenbureau en de Saba Conservation Foundation, met ondersteuning van studenten en faculteit van de medische school. “In de toekomst willen wij samenwerken met partners zoals Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) om de voordelen van deze sport te bevorderen”, zegt Van Laar.

De organisatie wil meer jeugd betrekken bij de sport. “Wij zien dat veel Sabanen enthousiast zijn over het toernooi, vooral jongvolwassenen”, aldus de organisator.

Winnaars
De winnaar van de Saba triatlon is Gregory Pigeon uit Sint Maarten. Matheo Patris, de top junior triatleet uit St. Maarten, werd tweede. Een groep medische studenten van Saba heeft gewonnen in de teamcategorie.

Door Hazel Durand